Филолошка гимназија у Београду

  • Blog

Филолошка гимназија у Београду прима под своје окриље  младе ентузијасте, заљубљенике у језик и књижевност. Директни наследник једне од првих српских гимназија, која је основана 1870, смештена у центру Београда, она отвара своја врата младим талентима који, поред уобичајених школских предмета, уче два, па и три страна језика.

Свакодневни рад у гимназији омогућава ученицима да темељно проучавају језике. Млади франкофони ђаци упознају се са француским језиком и културом радећи у малим групама од по десет до дванаест ученика, по модерним методама, користећи сва аудио визуелна средства која су им на располагању. Они тако достижу ниво Б2 за продуктивне језичке активности и Ц1 за рецептивне језичке активности.

Додајмо још да су бројни књижевни сусрети – пре свега са франкофоним писцима – и културни догађаји уопште, организовани у самој гимназији.

Поред тога, програм Филолошке гимназије охрабрује ваншколске активности, као што су радионице франкофоне музике, међународни франкофони позоришни фестивали – где ученици и професори преузимају улоге сценаристе, режисера, глумаца – као и гастрономски сусрети, на којима сами ученици припремају француске специјалитете.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *