Noć ideja

  • Blog

Godišnji sastanak posvećen slobodnom protoku ideja i znanja, šesta po redu “Noć ideja”, za čiju koordinaciju je bio zadužen Francuski institut, održana je u četvrtak 28. januara 2021. na temu “Bliskost”. Od ostrva Fidži do San Franciska, preko Seula, Kinšase, Tel Aviva ili Bogote, tokom celog dana, zainteresovani su  imali priliku da dožive posebno digitalno iskustvo u trajanju od 24 sata koje je predstavljalo pravi put oko sveta misli! Celodnevna “Noć ideja” bila je događaj koji je emitovan na francuskom i engleskom jeziku!

Ova noć je bila bogata reportažama, intervjuima, debatama i predstavama iz celog sveta koje su bile prikazane direktno na Facebook-u, YouTube-u i internet sajtovima Francuskog instituta i svih njegovih filijala, kao i na zvaničnom sajtu “Noći ideja”.

Prilikom ovog novog događaja, poznati svetski umetnici kao i mladi univerzitetski akteri, filozofi, pisci i naučnici, aktivisti i svedoci svih uzrasta iz više desetina zemalja govorili su o svojim gradovima, poslu i svom stvaralaštvu koje odslikava zajedničke brige i misli koje nas povezuju sve posle godinu dana udaljenosti i odvojenosti. Opširnije na sajtu www.lanuitdesidees.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *