Reč predsednika: Lidija Pantić, Francuska sekcija Pomoravlja

  • Blog

Povodom Meseca Frankofonije 2021,  želeli smo da saznamo šta u ovom trenutku rade udruženja koja neguju veze između Srbije i frankofonih zemalja. Postavili smo nekoliko pitanja njihovim predsednicima/predsednicama!

1. Možete li da predstavite svoje udruženje u nekoliko reči? (Ime, godina osnivanja, najvažnije aktivnosti)

Naše se udruženje zove Francuska sekcija Društva za strane jezike i književnosti Srbije i osnovala ga je prosvetna savetnica za Pomoravski okrug, Aleksandra Stevanović, 26. septembra 2018. godine – baš na Evropski dan jezika. 

Cilj našeg udruženja je da očuva učenje francuskog jezika u našem okrugu. 

Ideja je bila da organizujemo određene aktivnosti kojima bismo motivisale učenike da uče francuski jezik.  2019. godine organizovali smo obeležavanje Meseca Frankofonije za srednjoškolce i  osnovce i takmičenje učenika 6. razreda. Sve prethodno navedene aktivnosti bile su organizovane u mesecu martu 2019. godine.

2. Pandemija je, bez sumnje, poremetila planove koje ste imali u 2020. godini. Da li ste, usprkos svemu, uspeli da neki od njih ostvarite?

Nažalost, nismo uspele da realizujemo aktivnosti koje su bile planirane za mart 2020. godine zbog epidemiološke situacije.

3. Kakvi su vam planovi za 2021. godinu?

Planovi za tekuću godinu jesu organizacija svih aktivnosti koje su bile planirane za 2020. godinu. 

Ove godine planiramo da organizujemo i takmičenje učenika 2. razreda srednje škole. 
Pored redovnih aktivnosti koje ćemo organizovati u 2021. godini, napomenule bismo i pravljenje radionice francuskog jezika, koja bi nam omogućila da vršimo promociju francuskog jezika u školama u našem regionu ( u 4. razredu osnovne škole).  Pred kraj školske 2020-2021. godine poslaćemo vam izveštaj svih održanih aktivnosti.

Hvala što pratite naš rad.
Francuska sekcija DSJKS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *