SUSRETI SA PISCIMA IZ FEDERACIJE VALONIJA-BRISEL

  • Blog

Poštovani,

Wallonie-Bruxelles International ima zadovoljstvo da vas pozove na susrete sa autorima i autorkama iz Federacije Valonija-Brisel koje će u okviru Molijerovih dana i Sajma frankofone knjige organizovati naši prijatelji iz Francuskog instituta u Srbiji, a pod Vrhovnim patronatom Grupe frankofonih ambasadora u Srbiji.

Molimo vas da ovaj poziv prosledite svojim prijateljima i poznanicima.

Nadamo se i radujemo susretu sa vama,

 WBI Serbie


Debata: O zastarelosti savremenosti?
Učestvuju: Veronik Bergen, Loran de Siter, Bertran Fonten (Wallonie-Bruxelles international)

Utorak 11. maj – 14.00h

Filozofi Veronik Bergen i Loran de Siter pomeraju granice savremenih koncepata. Otkrićemo neke od njihovih inovativnih razmišljanja, kroz razgovor o njihovim književnim i kritičkim delima; doći ćemo do pitanja o zastarelosti koncepta savremenosti. Da li je moguće prevazići ga? Da li je na pomolu neka nova paradigma? Po ceni čega?

Veronik Bergen je belgijska književnica i filozofkinja. Izdavačka kuća Geopoetika objavljuje 2021. njeno delo Svi moraju da budu spašeni ili niko (preveo Vladimir D. Janković).

Loran de Siter je belgijski filozof. Njegovo delo Narkokapitalizam. Život u oba anestezije objavio je Mediterran Publishing, 2019, prevela Olja Petronić.

Organizator: Wallonie-Bruxelles international u Srbiji

Stvarni život i Kerozin, romani Adelin Djedone
Razgovor vode: Adelin Djedone, Maja Šarić (Laguna), Bertran Fonten (WBI)

Četvrtak 13. maj – 18.00h

Adelin Djedone je belgijska književnica. Njen roman Stvarni život na srpski je prevela Gordana Breberina, objavila Laguna, 2019. Nakon strašne nesreće, mlada naratorka samo želi da vrati vreme i istrgne svog voljenog brata iz kandži zla koje buja u njemu…

U svom najnovijem romanu Kerozin Adelin Djedone preispituje nasilne društvene odnose koje nam savremeno društvo takoreći nameće. Navodi nas da otvorimo oči, da se razotuđimo.

Partneri: Wallonie-Bruxelles international u Srbiji; Laguna, Beograd

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *